Жилищна сграда Смирненски | GHome Жилищно строителство - част от ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ

Жилищна сграда Смирненски

Местоположение

Пловдив, България

Година

2017-2018

Жилищната сграда е построена в район „Христо Смирненски“ – територия с огромен потенциал за развитие на съвременно градско обитаване с най-високо качество. Съчетанието от бърз и удобен транспорт до самия център на града и непосредствената връзка с природата е ценно преимущество на мястото. Величествената гледка към Родопите, емблематичният за Пловдив Гребен канал и заобикалящата го гора създават специфичния характер на мястото.

Сградата има за цел да предложи висок комфорт на обитаване. Разполага с 64 апартамента и с подземен паркинг с 54 паркоместа. Пропорцията на сградата е подчертано хоризонтална, допълнена от строгия ортогонален растер на носещата конструкция от колони и греди. Над тях от нивото на втория и третия етаж започва неравномерният ритъм на плътни елементи, които надстърчат пред равнината на фасадата и се редуват с разнообразния ритъм на отворите.

Освен с архитектурния си образ, тази порьозност на фасадата допринася и за обособяването на зона на микроклимат непосредствено около сградата. Начупената фасадна повърхност създава сенки и възпрепятства преослънчаването на жилищата. За това допринасят различните балкони и декоративните обеми със скрити в тях климатици.

Жилищата са едностайни, двустайни и тристайни, разпределени в три входа. Всяко от тях има свой собствен план, който не се повтаря от никое друго в сградата. Тези гъвкавост и многообразие на архитектурното решение задават максимална степен на свобода на индивидуалния избор и начин на обитаване за съвременните жители на града.

Допълнителна информация ще намерите на страницата на проекта тук .

КОНТАКТИ

ул.Дамяница №3-5,

София, България

ИЗПРАЩАНЕ НА СЪОБЩЕНИЕ